onsdag 10. juni 2009

Oppsamlingstipsheat...


Skal jeg nå ENDELIG orke å gå gjennom den monsterhaugen som ligger på skrivebordet mitt, i nattbordshyllen, i skuffen på do, i kommoden i entréen...? Har du det også sånn, at når du leser aviser, blader, musikkmagasiner o.l. så river du ut artikler, anmeldelser og notiser av og med band osm ser spennende ut og som du helt sikkert kommer til å få tid til en gang å høre på og sjekke ut på MySpace eller andre steder? I så tilfelle, Velkommen I Klubben!

Så derfor, som første episode i en sikkert passe endeløs serie, her kommer første del av en liten tips fra Guttorms Utklippshaug!

Lyst på litt sør-afrikansk Old-But-Nu-Skool electro? Da tror jeg ikke du finner flinkere folk enn gutta i Playdoe. Flere fine ting på siden deres, som sikkert får ungdommen til å danse på de rette klubbene. Her er jammen meg ting som vil få gamle B-boys til å vrikke på stumpen(e) også. Jedda.

"I love you but I've chosen disco" er det lekre livsmottoet til den blonde electrodivaen Le Castle Vania. Mye fine riff-remiks-ting her, hør blant annet på remiksen av Smashing Pumpkins "Zero". Og leter du litt, finner du også flere remikser Le Castle Vania har gjort av norske 120 Days!

Du visste sikkert om etiopisk frijazz og Mulatu Astatke men etiopisk dub? Jepp! Trodde du det var tilfeldig at Haille Selaisse var keiser av Etiopia? Nå har eks-Transglobal Underground og Temple of Sound-mann Nick Page (Count Dubullah) reist til Etiopia for å finne den virkelig tunge meningen med bassmusikk. Resultatet er "A Town Called Addis", og du skal være ganske sur for ikke å bli blid av dette her! Koskoskos og nok et nikk til Etiopia som den virkelig gjemte og glemte perlen i afrikansk musikk!

Det er mulig dette er SÅ 2006, men litt god, minimalistisk Berlin-techno finner du hos Efdemin, som egentlig heter Phillip Solmann. Lange, små låter for lange sommerkvelder. Fint. Hør spesielt på "America".

Og mye morsomt og lekkert og innimellom høytskrattende flott på denne lekre siden, hvor opptil flere klassiske album i diverse genre gjenskapes i LEGO! Noen har altfor mye fritid...

Mer senere...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar