lørdag 13. juni 2009

Flere genrefrie oppsamlingstips


Velkommen tilbake til utklippsboken!

Aller først skal vi til 3 søsken på 17, 19 og 20 fra nord-London. Kitty, Daisy & Lewis lever i 2009 men har mentalt, virtuelt og praktisk talt praktisk sett flyttet inn på et barnerom i et amerikansk forstadshjem på tidlig/midten av 50-tallet. Kjempesjarmerende Doo-wopa-billy-roll-swing og litt mere i hjemmeprodusert lyd og med flotte bilder! Et av de mest pålyttede bandene på MySpace i det siste. Fortjent. Sikkert et resultat av Dylans strålende radioserie.

Hva med litt ekte Segadub? Jahtari er plateselskapet til dubgeek'en Jan Gleichmar. Han blander lo-fi dataspillyder med tung bass og 70-tallsfølelse blant annet i låttitler som "It's more fun to dubpute", med klare referanser til Kraftwerk og Lee Perry! Flotte hjemmesider hvor du kan høre på all musikken. Og selv om det står at Disrupts "The bass has left the building" er utsolgt, skal det være mulig å få tak i den på f. eks. HMV.

Det er ikke alle som opplever å få musikken sin kalt for en helt ny genre av musikkbladet MOJO. Jeg, for eksempel, må jo ha det som mål, at Støytronica blir et internasjonalet anerkjent begrep, men inntil videre får jeg heller være misunnelig på Stephen Wilkinson. Som Bibio er han ute med ny plate på Warp, "Ambivalence Avenue", og MOJO kaller den relativt melodiøse ambientnoen hans Weirdtronica. Word! Ehh... unnskyld, Weird!

Og når vi snakker om weird, se opp for den totalt mentale genreblandingen til Baltimorske Dan Deacon! Dette er singer-song-techno-country-postpunk-preorkestral underpop, som en slags fjerne fettere av Of Montreal, som fortsatt lager noen universets rareste og fineste album. Of Montreal er den vanskeligst genreplasserbare musikken du noensinne kommer til å høre. Progfolkmetaltechnopunkdiscoballader, anyone? Sjekk det om du ikke har hørt dem, tenk at slik musikk (ihvertfall noe av det) kan lages i Norge!

Jessica Davies og Katherine Blamire kaller seg Smoke Fairies og lager moderne folkblues med en lyd av 70-talls stadionrock og irske reels, men med gitarakkompagnement av Son House. Nå ble det mange fiffige genreord her på en gang, hør i stedet for.

Så da avslutter jeg med litt vietnamesisk/fransk old-skool vinyl blip hop! Onra kan få fortelle selv: "I started this project in August 2006, when I got back from a trip to Viet Nam, the land of my grandparents. As a vinyl junky, I really couldn't come back to France without bringing back some wax. After hours spent riding on a motorbike in Saigon streets, a taxi finally helped me find some old Asian records. I was feeling like an explorer discovering a forgotten treasure. I bought almost 30 vinyls, most of them in poor condition, went back to the crib, and started making beats with some material that I wasn't used to.". Resultatet er flott, rytmisk, vuggende og nydelig annerledes!

Mer senere og God Helg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar