mandag 29. juni 2009

Flere anbefalinger fra klipparkivet... del 4


Jopp, så er det på'an igjen. Svær bunke gitt. Men jeg håper jo at noen får glede av noe...

Er det dub? Er det hip-hop? Dubstep? Kanskje Kromestar rett og slett fortjener merkelappen dubtronica, som Mixmag kalte det. Ganske lækkert...

Med et fødenavn som Elvis Maswanganyi skjønner jeg ikke helt behovet for å ta et artistnavn som er så kjedelig som DJ Mujava, menmen, det er jo egentlig ikke det musikken til sør-afrikaneren handler om. Crossover electro blip hop, det er mer enn lett å danse til for eksempel "Township Funk". God sommerlåt vøtt!

Fra Arvika til Wroclaw, fra Big Chill til Creamfields så er svenske The Fields en av årets store festivalvinnere. Herr Wilmer lager repetiv glitchy snirkelhouse med ørsmå spor av techno og knirkestøy. Tidvis minimalistisk nydelig! Men hva med Norge da?

James Yuill er litt opp og ned, men når det er på sitt beste opp er det et ganske så fint eksempel på at det går an å blande gammel lyd med ny og høres ut som om man lager 70-talls folkpop med 00-tallets teknologi. På en helt fin måte!

Det er mange damer i moderne electro, men ikke så mange i dub/dubstep/bass o.l. Derfor er det ekstra hyggelig å høre en ung dame fra Brixton som genrespretter så lekkert som Cooly G gjør det. Hennes "Love Dub" er Månedens (dubstep)Låt i siste Mixmag, så her er det bare å høre før hun blir for svær!

Og jeg sier ikke på noen slags måte at det er fint, neida, overhodet ikke. Men for oss ordentlige, uforbederlige, in-it-for-all-it's-worth-musikknerder der ute så er det i det minste... interessant med komplett uharmonisk sammensatte nye genre! Black metal og kommers Trance, anyone? Ikke? Joda, det går an. Hør mange eksempler på en genre jeg spår ikke kommer til å blir verdens største med det aller første på sidene til det ungarske plateselskapet Hellectro Holocaust (sic!). Jepp. Enjoy. Eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar