torsdag 1. oktober 2009

Arbeiderne arbeider...


Det kommer så mange bra norske album for tiden! Ingenting kunne jo vært bedre enn det!

Løsbart og kull kan føre til ... så mangt, egentlig, men i denne sammenheng, meget spennende industri-båt-rock! Eller noe sånt.

Vaiping er ute med sitt andre album, "Industrial workers of the world", det er verdt en applaus! Om ikke en streik, full av følelser og protest. For det er industrilandskapet de leker seg med nå. Jeg likte ekstremt godt deres debutalbum, "The Great Polar Expedition", som var noe så originalt som et polardampbåtkullskuffe-konseptalbum! Og guttene, som ellers er glade i å sminke seg som fyrbøtere og annet skittent, følger godt opp.

Denne gangen bytter de ut dampbåt og skitne kullspader med fabrikker, lyden av maskiner, slit og strev, høytrykk og elektrisitet. Men de er like skitne. Det er mindre polarsvev denne gangen, lyden er tyngre og det er til og med vokal her og der. Gitar, synthrekker, tunge trommer. Det er nok ikke tilfeldig at jeg tenker Rammstein innimellom, selv om de aldri er i nærheten av å være så harde som sydtyskerne, men som dem er de flinke til å kombinere synth og gitarrock til en melodisk enhet.

Gleder meg veldig til å se dette live! Jeg skal til og med vurdere å bli svett, for å gå inn i rollen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar