onsdag 7. oktober 2009

45:33 igjen... og igjen


Som mange andre er jeg tilmålt fan av LCD Soundsystem. James Murphy har betydd massevis for moderne elektronisk musikk og utvikling av samme, men det er ikke alltid han treffer innertieren selv med platene sine. Bortsett fra den første, kanskje... Men det er ofte veldig nære!

Men her er ihvertfall en god idé! Jeg er helt sikker på at det er blitt gjort før (Laurent Garnier og Transglobal Underground dukker opp i lillehjernen?), men jeg kommer ikke på av hvem i farten. Men hans nye album "45:33 Remixes" er altså nettopp det, et helt album med bare remikser av samme låt, aomtrent som de gjør de på Jamaica med sine "riddims" (men der er det altså samme musikkframlegget hele tiden, det er vokalen som byttes ut). Strålende og spennende gjennomført!

Så hold ut og lytt deg gjennom 9 forskjellige versjoner av samme låt, gjerne flere ganger etter hverandre. Her er luftighet, repetisjon, variasjon, dippedlings og nyvinning. Og etter å ha hørt samme låt gang etter gang etter gang etter gang, i ørsmå varianter, står det etterhvert ganske tydelig fram hva som er den grunnleggende essensen i låta. Sånn sett er denne plata rett og slett en ny-zen opplevelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar