mandag 31. august 2009

Paprika for alle pengene! - Vinn albumet her

Så er det klart for en liten (ordentlig bitteliten i det store bildet, det innrømmer jeg, men dog, litt av en hendelse) verdensbegivenhet her på BLOGG 99!

Den Nye Balkanbølgens Overkikador, selveste Shantel, som egentlig er tysker med ukrainske aner og heter Stefan Hantel, er ute med et nytt, sprudlende album, "Planet Paprika". Platen kommer ut på hans faste plateselskap, det strålende Essay Recordings. Og for å feire det her i Norge, har Essay og Shantel valgt for første gang - i verden - å dele ut noen plater via en Blogg. Det skjer her på BLOGG 99! Jippi! Jeg hadde den store glede av å spille sammen med kjernekaren Shantel på Cosmopolite for noen år siden, nå blir det altså Blogg-samarbeid!

"Planet Paprika" kom ut i Tyskland for noen dager siden, og for Europa på kred-selskapet Crammed Discs i Belgia og er vel knapt tilgjengelig i Norge ennå. "Planet Paprika" be- og forsterker Shantels posisjon som den fremste vestlige pådriver for rytmisk balkanfestmusikk i den etterhvert-ikke-så-nye men sterkere og sterkere og større og større såkalte Balkanbølgen innenfor moderne europeisk klubbmusikk. Det er bare å hoppe rundt og synge med på gladrefrenger, lekre støt og messingriff, jippi!

Hvis du vil vinne et eks. av "Planet Paprika" fra BLOGG 99, gjør vi det som i hine dager i WASABI: Du svarer på dette innlegget her på Bloggen. Det gjør det ved å klikke på og åpne selve innlegget. Så klikker du på "Legg inn en kommentar", nederst. Her skriver du så hvorfor du synes at akkurat DU fortjener å vinne platen! Du kan også sende meg en mail på "guttorm.andreasen@gmail.com", merk den med "Paprika". Hvis du vil legger du igjen fullt navn og adresse, hvis ikke så må du følge med når jeg offentliggjør vinneren her på BLOGG 99

Torsdag 3 . september kl. 12!

Kjør på og lykke til!

13 kommentarer:

 1. God grunn(def.):
  Jeg har akkurat kjøpt meg sousafon og skal med noen kompiser starte en balkanblåserekke. Vi trenger inspirasjon!
  (dette er bandet som skal forsterkes: http://www.myspace.com/yngvardundervik )

  vi savner wasabi

  SvarSlett
 2. Ahaha, fantastisk godt tips! :)

  Jeg fortjener å vinne fordi jeg har preket balkan-musikk siden 1994 til alle som ikke har rukket å holde seg for ørene kjapt nok...

  SvarSlett
 3. Jeg fortjener å vinne fordi jeg sitter dag ut og dag inn på verdens stilleste kontor og trenger balanse i livet med mulighet til litt ekte balkan-balluba!!

  SvarSlett
 4. Jeg fortjener å vinne fordi jeg blir veldig glad av balkanrytmer. Nå er jeg litt trist og lei, så jeg trenger en ny dose med Shantel-galskap.

  SvarSlett
 5. Jeg har "fortjent" å vinne albumet, fordi jeg synes at han er er det beste som har skjedd musikken siden Boban Markovic! Dessuten kommer Stefan (S. Hantel = Shantel, derav navnet) og jeg fra samme området i Tyskland, så han har vært med og preget platekjøp siden jeg gikk ut videregående skolen. Det er bare fantastisk, at dere deler ut noen CDer på blogg! Jeg er bare sååå spent på å se, om han kan følge opp sukseen som han hade med "Disko Partizani". Og så har det i år jo ikke skjedd noe opplyftende egentlig, bortsett fra Nortec Collective's Bostich-CD, så derfor trenger jeg virkleig noen lyspunkter!

  SvarSlett
 6. Eg vil no helst at han som sit på kontoret ved sida av meg skal vinne. Ikkje berre er han (som eg) lidenskapeleg interessert i balkanmusikk, men har har også eit nesten sjukt kjærleiksforhold til paprika. Om eit par veker reiser me på konferanse til Budapest - og då treng me ein ekstra dag for han må sjølvsagt på paprikamuseet. Laaangt pokker i vold i Ungarn.

  Så at han burde ha ei paprika-plate seier seg sjølv. Og eg - eg får nok høyre ho og, sidan lydisoleringa her er elendig.

  SvarSlett
 7. Jeg fortjener å vinne fordi jeg hørte Shantel på Cosmopolite med deg og det var herlig!! Jeg har også vært på konsert med Boban Markovic og Emir Kusturica and the no smoking orkestar. Balkan er gøy! Er ennå bitter over at jeg gikk glipp av at Goran Bregovic var her...huff!

  SvarSlett
 8. Jeg fortjener å vinne fordi jeg i hverdagen ivrig sprer min glede over balkanrytmer til de yngre generasjoner, dvs. min 9 år gamle datter og hennes venner. Jeg har som misjon å gi de sjansen til å få sansen for mer enn hits for kids, og ser deres fryd når vi stadig danser til balkanbeats både i huset og i bilen. Da vi bor landlig til utenfor Bergen blir det desverre endel kjøring av disse barna i regnet, og for at de ikke skal sitte stille og uvirksomme i bilen, trenger vi en ny balkan-cd som vi alle kan glede oss over og bevege oss til. Jeg kjenner at Shantels paprikacd kan bli høstens bilhit, og redde oss fra høstregnets medfølgende potensielle muskelsvinn og depresjoner.

  SvarSlett
 9. Jeg fortjener å vinne fordi min forkjærlighet for balkanmusikk fortsatt er på nybegynnernivå. Trenger å utvide repertoaret litt, både for egen del og for tre danseglade småjenter her i heimen.

  Og forøvrig trenger jeg flere balkanplater til 17. mai. 17.maifeiring og balkanmusikk har for meg nemlig blitt uløselig sammenknyttet etter at en kompis spilte filmmusikken til "Underground" på fullt volum for åpne vinduer en 17. mai for ca 10 år siden. Så god mat, gode venner, Kristiansands mange korps konkurrerende i bakgrunnen og balkanmusikk ble til sammen et bilde på våren og det gode liv.

  Nå bor vi i Sandefjord og trenger å føre tradisjonen videre. Og hvilken tid er vel bedre for forspill til våren, enn akkurat nå?

  SvarSlett
 10. Eg personleg fortener ikkje å vinna, ein eg er glad i fortener å få den i bursdagspresang.

  SvarSlett
 11. Ana Bonum Balkanicum1. september 2009 kl. 19:44

  Det blir et plaster på det sårede hjertet mitt fordi jeg ikke har råd å ta turen til Oslo for å høre ham live på BBP i oktober :-( Og jeg trenger noe å motvirke den norske høst-/vinterdepresjonen - det fins ingen bedre terapi enn den gode gamle Balkan Beat-en. Og så er jeg jo vokst opp med det... Fikk det inn med morsmelken og trenger stadig påfyll! Og det drøyeste av alt - du la ut denne artikkelen på bloggen kl.12.11 og jeg er jo født den 12.november, så da må det nesten være et tegn på at et sted dypt inn i underbevisstheten din visste du at jeg fortjente en tidlig bursdagsgave... Oi, det ble visst veldig mange argumenter det! Skulle det bare være ett? :-P

  SvarSlett
 12. Fortjener og fortjener, fru Blom... Hvis jeg ikke vinner, kan jeg jo bare kjøpe den! Men det hadde vært kjekt å vinne, da. Bare fordi jeg liker musikken.

  SvarSlett
 13. Pyttle - pyttle@hotmail.com2. september 2009 kl. 15:02

  Jeg fortjener IKKE å vinne ... siden det allerede er alt for mange andre verdige trengende her inne som har fortjent den C'den mye bedre enn meg ... !!!

  Men; Balkan-musikk = Happy Hour & Party, Party!

  SvarSlett