tirsdag 8. januar 2013

Fra MP3 til vinyl!

Jaja, så raser formatdebatten videre i 2013 også, morrro! Kan du ikke høre forskjell på vinyl og cd og FLAC og mp3 sier du? Det kan egentlig nesten ingen andre heller, selv om de kanskje prøver å si det. Men ikke si at jeg sa det til noen, det er så mange som blir så lett fornærmet. Som jeg har skrevet og referert til før, så er det som alltid musikken, og ikke formatet, som er det viktige. David Byrne skriver flott i sin nye bok om lydkvaliteten på popmusikken da han var liten og hørte på Beatles og Beach Boys på små mono kjøkkenradioer, slik vi aller fleste har de viktigste musikkopplevelsene fortsatt. Lav, tynn, skvipete lyd som passer inn i hånden din. Er det noen som mener at Beatles er dårligere for det? Eller at opplevelsene var noe fattigere og mindre gripende? Selvfølgelig ikke. Musikken, dere.

Det er altså musikken, ikke formatet, som er det viktige.

Så her kommer Amanda Ghassaei rett inn i formatkrangelen og sprenger grenser, ikke ved å lage bedre lyd, for det er ikke tvil om at lydkvaliteten suger, men ved å transponere formater som er 2013 verdig. Hun har nemlig laget program som gjør deg i stand til å ta en mp3-fil og lage din egen plate på en 3D-printer! Velkommen til Den Tapre Nye Verden!

Amanda Ghassaei med platene sine
Alt er i åpen kode og delbart og hvem vet hva dette kan ende i etter at verdens samlede tech-nerdekorps har fått bruke noen timer på det. Lykke til!

FLAC til transistorradio kanskje? God only knows...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar