tirsdag 29. mars 2011

99 Minutes er tilbake!


Så var det klart for en helt splitrende ny utgave av "99 Minutes" eller The Truly Best Norwegian Music in Town...

For å rekapitulere litt: I fjor laget jeg 8 episoder av "99 Minutes", en eksklusiv webcast for MIC - Norsk Musikkinformasjon. Programmet spiller og presenterer den aller beste norske musikken som finnes, i alle genre, til alle tider, fra Dimmu Borgir til Søstrene Bjørklund! "99 Minutes" produseres på engelsk, i et håp om å få utlendinger der ute i verden til å oppdage at vi lager ganske mye bra musikk her hjemme for tiden.

Eksklusiv webcast/streamet nettradio er et medium fortsatt i sin tidlige steinalder i Norge, men med lyttere i 56 land, fra Tyrkia til Australia til Latvia, De Arabiske Emirater og Filippinene til Ungarn er jo programmet på et vis allerede en passe global suksess!

Mange hyggelige norske ambassader rundt omkring i verden har lagt "99 Minutes" ut på sine nettsider, og nå har jammen meg (!) selveste Utenriksdepartementet (ja, det Norske) bestemt seg for å betale for programmet i 2011! Så nå er jeg altså en slags offisiell Leverandør Av Norsk Musikk ut til verden (C)!

Det blir 12 episoder av "99 minutes" i 2011. Allerede neste gang kan jeg lokke med en Spesialutgave i samarbeid med den norske ambassaden i Storbritannia, hvor den kjente BBC-musikkprofilen Fiona Talkington skal lage en stor bolk til programmet. Program 10 skal handle om alle de norske artistene til årets utgave i Cheltenham Jazz Festival, med masse intervjuer og musikk.

Men nå handler det om program 9, hvor du kan høre blant annet Fjorden Baby!, Jan Beitohaugen Granli, Biosphere, Puma, Siv Sperati, Joddski, Torgeir Vassvik, Ivar Ruste & Columbiakvintetten, Susanne Sundfør, Espen Eriksen Trio, Rigas den Andre, Lukestar, Vreid, The Thing, Jaga Jazzist og mange flere!

(PS: Du kan vinne masse norsk musikk hvis du sender en mail til ninetynineminutes@gmail.com).

Velkommen til et herlig nytt "99 Minutes"-år!

1 kommentar: