torsdag 28. januar 2010

Dubcrawl...


En gang i verden har jeg fått være så heldig å spille ETTER selveste Kevin Martin, mannen med flere føtter og bandprosjekter og ikke minst innflytelseshender enn de fleste i moderne britisk og global basstung musikk. Aller mest kjent er han nok for/som The Bug, og det var også som The Bug han spilte på NuMusic-festivalen i Stavanger, hvor altså unge Andreasen tok dansegulvet etter Verdens Høyeste Konsert! Det var en fin opplevelse.

Nå er den meget omseggripende dubsteppionéren - han laget det 10 år før noen kom på navnet - ute med en helt ny plate med et helt nytt prosjekt. King Midas Sound er det jeg nesten vil kalle en slags slepende, nedtempo, nesten kravlende dubstep, helt uten step, derav genrenavnet i overskriften, dubcrawl.

King Midas Sound er Kevin Martin i samarbeid med poeten Roger Robinson. Poesi, små lyder, lett bass, enkle rytmer... tilsynelatende. Det går en klar dubpoesilinje fra Linton Kwesi Johnson til Mutabaruka fram til King Midas Sound. Grøssframkallende naturmystikk, hverdagsmoral, religiøs mystisisme, frihet, planter. Og det hadde ikke vært Kevin Martin om det ikke hadde vært godtspredd med skarp, dyp og grenseond bass. Lyden av 2010! Nydelig.

1 kommentar:

  1. Her kan jeg bare gi Guttorm uforbeholden støtte: Løp og kjøp. Og ta med deg samleren
    "5: Five years of hyperdub" i samme slengen.

    SvarSlett