torsdag 28. mai 2009

Fra Arkivet, del 2


For mere info om hvorfor disse meldingene, les under, del 1.

Javel, gode WASABI-venn,

Så er det blitt februar og snø og lange dager i denne heimen, ispedd noen konserter med KAOSS 99, litt vannkopper og spillejobber. Samt en og annen lang skitur. Fint. :-)

Musikk blir det også tid til. Aller først takk til PYRO på Petre (Hei, Totto!) for at de for noen uker siden lot meg oppdage det sinnssvakt tøffe hårgelémonsteret som heter Dragonforce! Hvis du tar alle de siste 40 års metalklisjé og genre og blander det opp i en suppegryte og koker det i et par plater kommer Dragonforce ut på den andre siden, med sveiser som om de alle var ukrainere på 90-tallet, rytmeskift kjappere enn Pantera, gitardueller fra ytre Jupiter og til og med soloppganger i slo-mo på videoene! Og forsynet har falt seg slik at Dragonforce spiller i Oslo til helgen, når jeg er bortreist. Jaja. Klikk deg inn på http://www.myspace.com/dragonforce, kikk på videoen til "Heroes of our time" og lov meg at du holder ut til gitarduellene begynner! :-)

En konsert jeg faktisk rekker og ikke minst gleder meg veldig til, skjer i kveld på BLÅ. Hvis det er en plate jeg har spilt i stykker i høst, både i bilen og på spillejobber, er det debutskiva til den militant-kristen-lesbiske hip hop-duoen Yo! Majesty, "Futuristically speaking…". Ta deg en tur hvis du har tid! http://www.myspace.com/yomajesty4life

Forrige måned skrev jeg om norske Ars Dada her i WASABI-mailen. Siden sist har han kommet med sitt nye album, "Ægri Somnia" på gromlabelen Cock Rock Disco. Og som et lite smell midt i filnedlastingsdebatten ligger hele albumet ute til gratis nedlasting, med cover og det hele, på http://www.cockrockdisco.com/CRD2/albumpages/Crockp3-015.html. Jippi og takk!

Og når du først er inne på Cock Rock Disco sine flotte nettsteder (takk til mannen selv, Jason Forrest, snart offisielt norgesvenn), benytt anledningen til å laste ned for eksempel en labelsamling med musikk fra selskapets år 2006, http://www.cockrockdisco.com/free.html. Her er mye happycore og gabba med humor, slipp rompa løs!

Så var det månedens theremindame, da. Hvis du ikke har hørt det mystisk-nydelige poplydbildet til Dorit Chrysler før, synes jeg du skal gjøre det på http://www.myspace.com/doritchrysler. Allerede booket til Roskilde, ser jeg, det kan jo kanskje bety at hun er på vei hit også? Vær så snill?

Jeg må nesten få mene at Skaninavias kanskje aller fineste stemme ligger i halsen til Karin Dreijer Anderson, halvparten av verdens skumleste musikksøskenpar, The Knife. Nå er hun ute med soloprosjekt, Fever Ray, og hun er også på vei til Norge for releasekonsert. Hør på Fever Ray og ikke minst se flott video på http://www.myspace.com/feverray. Skummelt, mørkt og deilig!

Det er altfor sjelden man hører noe god poprock for tiden, men når selveste Pixies-sjefen Frank Black nå er ute med nytt duoalbum sammen med sin kone, Violet Clark, så er det verdt å lytte! Grand Duchy kaller de seg, og selv om de ikke helt er Pixies, så er det nesten skummelt hvor nært Violet Clark synger som Kim Deal noen ganger! Jepp. http://grandduchymusic.com/

"Synkronisitet" heter det, den rare tilleggseffekten livet har, med at tilsynelatende glemte og ikke-sammenhengende ting har en merkelig tendens til å plutselig dukke opp samtidig. I dette tilfelle gir det meg til og med en mini-følelse av å ligge foran trendene! :-) I mitt praktisk talt evigvarende kjøp-opp-alle-de-gamle-kassettene-mine-på-cd-prosjekt, som jeg jo egentlig har holdt på med siden tidlig 90-tall, dukket her for noen uker siden gode gamle Alan Parsons Project sin "Eye in the sky" opp i posten, sedvanlig sendt fra HMV i England. Og der jeg sitter og hører på den, tro det eller ei, hva tror du jeg leser i den ukentlige mailen fra min favorittplatesjappe, Sounds of the Universe i Soho? Joda, at låtene "Mammagamma", "Sirius" og "Eye in the sky" nå, 28 år senere, kommer ut i Feinschmeckerutgave, på VINYL!! Det er en av månedens store anbefalinger! Og der sitter jeg og hører på dem. Tro det or not… Ligg litt foran trenden du også: http://www.soundsoftheuniverse.com/releases/?id=14991

Og så kan jeg jo i alle beskjedenhet avslutte med at jeg har lagt ut en ny låt på KAOSS 99-sidene, hvor du blant annet finner godt inkorporert lyden av 100.000 frosne keiserpingviner. Direkte fra Antarktis. Huuuhh…. Hør "Keiserens nye tær" på http://www.myspace.com/kaoss99


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar