torsdag 28. mai 2009

ATHANAs vakre lysgalakser


For noen uker siden var jeg i Stavanger for å holde konsert med KAOSS 99 på Tou Scene og å holde musikkforedrag for bl.a. Rogaland Forum For Frilansere. Det var veldig hyggelig å siddise litt, som alltid, og en av de hyggeligste spin-offene var å treffe musikeren Alf Terje Hana. Jeg husker jeg spilte ham i WASABI, men hadde ikke truffet ham før.

Som ATHANA gir han ut plater på eget selskap i et rykende tempo, og jeg var knapt kommet hjem og fikk satt på hans strålende "Ambient:Exhibitions Vol.1" før det datt en helt ny plate inn i Postkasse 99 på Manglerud. Prog er jo in igjen, og om ikke i musikken, så kan man ihvertfall føle seg som i 1973 igjen med en platetittel som "L.E.D. Light Galaxies, Ambient Exhibitions vol. 2".

ATHANA fyller lunsjbordet her jeg sitter, og jeg må få si at den svevebåtatmosfæriske, tidvis psykedeliske, alltid melodiske, ofte skumle musikken er et perfekt sted å være, spesielt med ny kaffe og god müsli i magen. Spesielt nikker jeg arytmisk med på "Fish Factory In Orbit" og ikke minst den 24 minutter og 33 sekunders (sic!) lange "Tellus:Venus". Musikken er nydelig produsert og vet akkurat å stoppe når den er på vei til å bli for påtrengende, samtidig som den er miniliten nok til få deg til å lete etter volumfjernkontrollen når den nesten forsvinner. Flere og flere lager ambient musikk i Norge, det er godt vi får noe å strekke oss etter. Strålende ATHANA, grattis med plate!

1 kommentar:

  1. Jeg så Athana-konserten på Nattjazz sist helg, og ble både overbevist og ikke overbevist. På sitt beste er Athana svinaktig tøft, og de første par-tre låtene satt som ei kule. Men i lengden ble det litt vel mye nittitallsnostalgi over det hele etter min smak. Så om Mr. Hana hyrer deg inn til å lage en Greatest Hits-samling, så er det naturligvis løp og kjøp! ;~)

    SvarSlett