torsdag 18. oktober 2012

Diktatorpop

Jepp, dere, i dag skal vi snakke pittelitt om den altfor lite påfokuserte og i hverdagen kanskje helt-fullstendig-glemte-og-oversette subgenren i internasjonal popindustri: Diktatorpop.

Ofte brukt av diktatorer til å bygge nasjonale myter, noen ganger brukt av demokrater til å bygge myter. En av de mest imponerende prestasjonene i Diktatorpop-genren er selvfølgelig de uforglemmelige 6 operaene avdøde Kim Jong-Il skrev mellom 1964-66, og som alle, i følge offisielle kilder, er "...bedre enn alle andre i musikkhistorien".

Her er boken han har skrevet om opera, og her, kjære leser, er til og med en, muligens på grensen til litt overivrig, billedlig og tidsriktig framstilling av Kim Jong Ils operale geni, får vi anta, på originalspråket!Og noen fikk kanskje med seg Vladimir Putin som plutselig sang Fats Domino på tv:Genren har nylig blitt reaktualisert med dette glitrende klippet fra Turkmensk tv, hvor Turkmenistans selvutnevnte "livstidspresident" Gurbanguly Berdimuhamedow framfører sitt nyeste egenkomponerte verk, komplett med fallende snøfnugg i slo-mo. Se, nyt og måp:Og for de som eventuelt måtte mene at hans gitarferdigheter ikke se helt ut som om de rimer overens med lyden de hører så er kanskje denne videoen minst like spennende:
ps. En stor takk til Ivar Dale.
3 kommentarer: