søndag 3. januar 2010

Album du virkelig trodde du hadde glemt!


Godt nytt musikkår, alle sammen! Jeg håper det blir mye fint. Også her på BLOGG 99!

Jeg tenkte jeg kunne starte det nye året med rett og slett å prøve å reflektere litt, og kanskje til og med både humre ørlitegrann og til og med laærehuske masse nytt! I en vakker verden gjør vi dette til en lang diskusjonstråd med mye fin og rar og merkelig og forkastelig og ikke minst glemt musikk.

For her vil jeg høre om de albumene i haugen din du hadde glemt! Plutselig oppdager du dem, kanskje i en utdatert kassettkoffert, slik det var for meg i dette tilfellet, i haugen med LP'er som ligger på loftet til mor og far eller en gammel kjæreste, eller kanskje på et helt annet, privat sted? Poenget er ihvertfall at plutselig står du der med noe i hånden som du .... HELT hadde glemt at du hadde. En merkeligrar, men kanskje også litt fin følelse? Det beror vel også litt på albumet.

Selv hadde jeg fullstendig glemt og fortrengt at jeg en gang, det må ha vært sent på ungdomsskolen, altså slutten av 70-tallet, kom over de britiske pop-prog-rockerne (eller noe sånt) i City Boy. Og blant de 2 fullstendig forglemmelige albumene deres kan jeg ihvertfall huske at jeg muligens en gang eller fire har nynnet til tittelkuttet fra "The Day the Earth Caught Fire", som kom i 1979. En overmerkelig pastisjlåt, men dog med passe sangbart og riffdrevet refrengtema. Når jeg hører det i dag så skjønner jeg jo godt at det for lengst er glemt og vekkplassert, men det er jo nesten fascinerende, da? At det går an å glemme så fullstendig?

Og takk tvøre og all mulig ære til det vidunderet YouTube er! For hva finner jeg ikke der? Jo, denne nesten beyond-beskrivelse bad'e videoen til "The day..."- Jippi! Denne har jeg garantert ALDRI sett! Jeg tror til og med at mitt 14-årige jeg ville husket og ledd av og avslørt alle klisjéene den gang! Fra å løpe i flokk i slo-mo til falsettsangstikk på refreng til herlig location på en søppelplass til de udødelige close-up'ene av fjes under dramatiske øyeblik i historien. Uovertruffent bra! Unn deg en kikk og tenk på 1979. Og er du ordentlig hardcore, så leter du også fram videoen til "5-7-0-5" og gir deg i kast med en teori om hvorfor City Boy hadde slik en visuell åpnings-hang-up på telefoner...


Så kom igjen nå. Hva er ditt album du virkelig ikke ante at du hadde?

2 kommentarer:

  1. Håhå jaja. Hvis jeg bare fikk opp døra til allrommet hvor gubben ikke har fått opp den store platehylla etter 5 år, og ca 3000 LP-plater står i pappesker på gulvet....

    SvarSlett
  2. Sykt! Har ett bortimot lignenede forhold til den City Boy Skiva!!! "Kommer på den" sånn ca. hvert 5. år. Sprøtt.
    En annen fullstendig fortrengt/glemt plate for mitt vedkommende:
    MATT BIANCO - Whose Side Are Yuo On? (1984?)

    SvarSlett