tirsdag 24. november 2009

Nytt, men gammelt...


Så er det tid for litt tipsoppsamling igjen:

En liten bass, håndklapp, antydningen av et rytmisk gitarriff, lav, passe rå stemme og rim... Enkel, grunnleggende, basic hip hop som både er gammel og nesten voldsomt ny på en gang! Amerikansk-svenske MAPEI er en ung dame vi helt sikkert kommer til å få høre mye framover. Du kan få sjansen nå. "Leader of the Pack" kommer nok til å... bli et eller annet.

Og jeg bare MÅ høre om og om igjen på klikk-klipp-mesteren Murcofs siste cd, "The Versailles Sessions", selv om den kom i 2008. Jeg fant den nemlig i billighyllene på PK til 9,90 (!), uten cover. Hurra!

Og hvis du føler at det er lenge siden du har oppdatert deg selv på moderne Balkanmusikk, hvorfor ikke kose deg med denne Røveren fra Rough Guides-serien? Flott nettsted har de også, med lytting på det meste og lekre presentasjoner. Så nå er det bare å lade opp Din Indre Messingblåser...

Og bare for å illustrere at det finnes andre sider av Balkan også. Min gode serbiske venn Lezet har gitt ut sin remiksede versjon av hele Lasse Marhaugs støybautasteinalbum "The Shape of Rock to Come" under navnet "Lasse Marhaug & Lezet: The Shape of Rock to Come Revisited". Og hele verket (pluss mye annet snadder!) ligger til gratis nedlasting på Clinical Archives' hjemmesider.

1 kommentar: