søndag 24. februar 2013

Nye Ballade

Jeg leser i Klassekampen at Ballade gjenoppstår. Gratulerer! Det blir kjempespennende å se hva det blir. 

Litt spent, må jeg si. Jeg håper, som den nye redaktøren, at det ikke blir et lukket forum for Komponistforeningen, NOPA, de tilhørende genre og for andre som har "betalt seg inn" i "organisasjonen". Styrelederen sier til Klassekampen: "I grove trekk legger vi opp til en medlemsmodell der aktører, institusjoner og organisasjoner i musikklivet kan bli medlemmer mot at de bidrar økonomisk. Medlemmer får innflytelse i foreningen."

Hva menes med 'innflytelse' og hvordan kan det eventuelt kombineres med journalistikk? Jeg håper det blir god plass også i nye Ballade og at det ikke blir et lukket fagforum for innmeldte.

Jeg skriver gjerne en serie!


1 kommentar:

 1. Takk for at du viderebringer gode nyheter og gleder deg til ballades gjenoppstandelse, det gjør styret og undertegnede også!

  Ballade skal selvsagt drives etter redaktørplakaten. Bredde skal ivaretas redaksjonelt, og ikke være knyttet til hvem som sitter i styret. Å skille mellom redaksjonell og organisatorisk innflytelse er avgjørende.

  Takket være NOPA og NKF har vi midler til å begynne å publisere. Hvis ikke de to komponistforeningene hadde vært raske med å ta dette ansvaret, ville Ballade mistet både lesere og annonsører og det hadde vært tyngre å starte opp igjen. Det jeg ønsket å formidle i intervjuet du refererer til, og som ikke kom tydelig nok fram, er at Ballade trenger mer midler før vi kan være tilbake i den publiseringstakten nettavisen hadde da den ble nedlagt, og som vi ønsker oss tilbake til. Bidrag fra flere musikkorganisasjoner er én måte å styrke Ballades økonomi på. I en slik bidragsmodell er redaksjonell uavhengighet selvsagt et ufravikelig prinsipp, som styret vil legge til grunn for alle som vil være med og bidra. Fordi Ballades økonomi må styrkes, inviterer vi så mange som mulig til å være med på det.

  Ballade skal fortsatt være den viktigste nettavisen for hele musikk-Norge. Det er jeg sikker på at vi får til med Ida Habbestad som redaktør! 

  Bente Leiknes Thorsen
  styreleder i foreningen Ballade.

  SvarSlett