onsdag 24. mars 2010

GoGoIsland!


Jeg er ganske sikker på at min kompetanse til å se inn i framtiden er like liten som fiksjonssalige Darwin P. Erlandsen ("Det er vanskelig å spå, ihvertfall om fremtiden"), og i den endeløse rekken av ting som er det neste etter Facebook, Twitter (hva er egentlig greia der?), Spotify og annet så skal jeg ikke tøre å si noe i det hele tatt. Men jeg er helt sikker på at den islandske musikksiden Gogoyoko er så flott at mange flere bør finne den!

"Fair play in music" kaller de det. Gogoyoko er rett og slett en streambasert (lytting) musikkbutikk hvor du kjøper musikken (nedlasting til egen harddisk) direkte fra artisten selv. Artisten velger så hvor mye av inntektene som går til veldedighet. Det går bort litt i administrasjon, men her vinner egentlig alle, fra artist til veldedighet til deg som bruker som vet at artisten selv får pengene. I tillegg ser det flott og funker strålende, med god kvalitet på den kjappe lyden! Gode søkemuligheter og listesorteringer ligger det der også.

Det er selvfølgelig aller flest islandske band der, men flere og flere norske band (og andre) oppdager den, så kanskje du skal randomme litt på Gogoyoko i dag? Plutselig finner du noe fint du aldri har hørt om før. Og hva kan vel være bedre musikkopplevelse enn det?

Og skulle du være i det virkelige hjertemilde hjørnet så ligger KAOSS 99 sin debutlivestøytronicasubstep-plate der også, "Hvit Kanin". Fin slutt-på-vinteren-lyd. Jepp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar