fredag 3. juni 2011

Spell no' ABBA da!


Det er ikke mange i den internasjonale klubb/dans- og DJ-bransjen som tør å si det ingen andre gjør men så har vi heldigvis Dennis Ferrer, da. For egen del, etter et kvart liv som DJ i Norge og litt i utlandet, med sene netter, svette klubber og symbolsk lønn, mest i himmelen, må jeg jo si det er et stykke fram til det han beskriver her, så jeg får like å tro at det er kjærligheten til musikken som driver meg - og oss - her i steinlandet! Men internasjonalt, i jet-set-livet er det altså mulig for noen få utvalgte å leve absurd bra av å beatmikse (stort sett) housemusikk. Så fint.

I aprilnummeret av Future Music sier den meget anerkjente produsenten i et langt intervju om studio, utstyr og annet følgende når han blir spurt om hvordan han forholder seg til blanding av moderne, digital DJ'ing og avspilling av egen musikk (også kjent som 'konsert', men grensene begynner jo å bli flytende):

"Will we be seeing Dennis Ferrer 'live' set where you open Ableton instead of Traktor? They want me to do that, but I refuse to do that because I feel like I'm robbing the public. Let's not get it twisted, a lot of people sit here and say 'I deserve $20.000 for a night'. Be realistic. You play records for a living. You're paid to get drunk, hit on chicks and play records. There are doctors who don't get paid what we get paid in a week and they save lives. For me to get paid an extra 5 grand to use Ableton 'live', that's a rip-off.".

Word!

Dennis Ferrer står eller sfor en av de aller mest hardt overlevende låtene i spillebagen min, det går knapt en DJ-jobb uten at "Funu" kommer på. Så vær så god. Og invitér meg neste gang, da, Dennis! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar