tirsdag 26. april 2011

Verdens Beste Gitarsolo?


Som noen kanskje skjønner ut i fra de siste innleggene, har jeg hatt en påske blant annet preget av dyplesning av opptil flere gitarblader. I siste utgave av det flotte "Guitarist" har bladets lesere kåret intet mindre ambisiøst enn "The Greatest Guitar Solo of All Time"! Hm.

Det er en million band der ute jeg aldri har hørt om, det har jeg ingen problemer med å hverken innrømme eller innse, men selv om jeg altså liker å tro at jeg jo tross alt følger litt med må jeg innrømme... kremt... at jeg aldri en gang har hørt om de suverene vinnerne, selveste... Alter Bridge med låta "Blackbird"!

Uansett, gratulerer masse til Mark Tremonti og Myles Kennedy! Og joda, helt fin power metal med ballesang og diskantsoloer, men Verdens Beste, virkelig? Av de 20 beste som ble plassert har jeg hørt 13 av dem, kanskje ikke så verst. Les hele listen her.

Hva synes du? Verdens Beste Gitarsolo? Og har DU hørt om Alter Bridge?

1 kommentar:

  1. Har ikkje høyrt om bandet. I desse Petty-tider har eg mimra litt med Pack up the plantation, konsertfilmen frå 1985, og Mike Campbell sin solo på konsertversjonen av The waiting er framleis høgt oppe på mi liste. Ikkje prangande på nokon måte, berre eit svært velplassert høgdepunkt i eit fint oppbygd stykke musikk, som bør høyrast frå start til slutt om soloen skal kome til sin rett, kanskje helst med snakkeintroen.

    SvarSlett