tirsdag 22. september 2009

Heart of Warmness


Jeg har opptil flere ganger på denne Blogg klaget på at distribusjonssystemet for god, afrikansk musikk ennå dessverre er for dårlig. Derfor er det slik at det er relativt mye vanskeligere for både oss her i Norge og Dalastrøka rundtomkring, og for de aller fleste andre, og får tak i mye av den fantastiske musikken som kommer rett fra Afrika, Hjemlandet, Moderdynene, the Heart of Warmness.

Kanskje løsningen er å bringe Afrikas musikk hit? Det er ihvertfall slik gruppa The Very Best må ha tenkt! Hvis vi skal tro mytene, så traff den malawiske sangeren Esau Mwamwaya den etterhvert så kjente fransk/svenske elektro-produksjonsduoen Radioclit, bestående av Etienne Tron og Johan Karlberg, da de kjøpte en rusten, gammel sykkel av ham i hans 2nd hand shop i øst-London. For et sykkeltreff!

For dette er det blitt magisk, afrikansk/europeisk klubbmusikk fra himmelen av! Debutalbumet "Warm Heart of Africa" (ute på et så straight elektronisk selskap som franske Moshi Moshi) inneholder den beste Dansemusikken jeg har hørt så langt i 2009. Det sier ikke så mye i et passe trist gjennomsnitts plateår, men høsten er enda ikke over. Den har jo knapt begynt! Og nå har vi The Very Best å svinge oss til... Dette er Kwassa Kwassa fra Hackney til Timbuktu, jeg vil være med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar