mandag 30. juli 2012

Lemmy og Eno!

Jeg koser meg fælt med Lemmys selvbiografi i disse dager, "White Line Fever" (hva annet kunne den hete?)! Selv om medforfatter Janiss Garza ikke er den skarpeste pennen i verden er det stor humor og kjærlighet å lese om den kosmiske hardrockerens seiling gjennom dop-, dame- og rocklivet.


Og han har jammen meg vært med en stund. Visste du for eksempel at Lemmy og Brian Eno har laget plate sammen? De er begge med på hele soloprosjektalbumet Captain Lockheed til Robert Calvert fra Hawkwind fra 1974. Albumet heter "Captain Lockheed and the Starfighters" og i boka kan du lese hele historien om hvorfor det ble hetende det. 


Så der er det altså bare å se for seg preambientkongen, som fortsatt brukte fødenavnet  Brian Peter George St John La Baptiste De La Salle, dunke i vei på synthene sine mens den høyeste - på flere måter - bassisten i rocken grunget i vei på lav streng. Det går fint an å høre slik vakker og passe røff proto-punk i dag også, kos deg med "Right Stuff" og tenk tilbake på en sikkert nyelig studiosession.
Og som en ekstra bonus, her er en flott konsertfilm med Lemmy som synger "Silver Machine" (som endte helt på 3. plass på hitlistene i Storbritannia) i Hawkwind!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar